Thursday, April 03, 2008

Importanta blogului in activitatea profesionala viitoare

Blogul este un instrument de lucru indispensabil in activitatea didactica viitoare sau in activitatea profesionala pe care o voi desfasura.
In primul rand, voi folosi blogul ca instrument modern de predare-invatare in ciclul primar, gimnazial si liceal. Pe langa puterea exemplului pe care o voi oferi elevilor (aceea de a-si crea propriul blog), voi sustine utilizarea tehnologiei informatiei si comunicarii (TIC)ca metoda didactica cu efecte constructive in dezvoltarea capacitatilor si abilitatilor de utilizare a computerului. De asemenea, reprezinta o modalitate creativa si atractiva de transmitere si achizitionare de informatii.
O alta utilitate principala a blogului in activitatea didactica este cea a evaluarii unor proiecte si teme realizate de elevi. Astfel, li se va oferi oportunitatea de a-si realiza temele lucrand cu ajutorul mijlocului lor preferat, computerul.
Bineinteles, daca vorbim despre ciclul liceal, putem indruma elevii chiar sa-si creeze un blog personal, posibil un jurnal online, in care sa-si publice gandurile, trairile, fotografiile de suflet, sa comunice cu prietenii si de ce nu, sa cunoasca alte persoane.
Pe baza argumentelor mai sus prezentate, ma consider indreptatita sa afirm ca blogul este un instrument de lucru necesar in demersul didactic.

2 comments:

Jack said...

interesant....te astept si pe blogul meu http://inutilii.blogspot.com

Claudia said...

de acord cu tine!
am intrat pe blogul tau din simpla curiozitate. se pare ca cei cu aceeasi zodie au multe asemanari totusi.